tisdag 5 januari 2010

Röding på mitt vis

Röding är min absoluta favoritfisk. Såhär brukar jag göra när det ska vara lite extra. Jag har inte några exakta mått men jag skulle tro att detta räcker för två vuxna och ett litet barn.

0,5 kg rödingfilé
3 dl vispgrädde
Fryst dill
salt, vitpeppar
smör

Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Lägg i fisken med skinnsidan och krydda ganska rikligt med salt och vitpeppar (ska ge smak åt såsen också). Vänd filéerna efter någon minut och slå i grädden. Strö över rikligt med fryst dill och låt det hela koka upp och puttra lite lätt någon minut så blir fisken klar. Servera gärna med kokt mandelpotatis, färsk sparris och tomat. Bon apetit!

Tycker själv att det blir sjukt gott. Inga krångligheter eller specialkryddor, bara bra råvaror. Idag var vi så många som skulle äta och då provade jag att göra i ugnen. Det gick också galant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ah låter gott, det måste jag prova! Åt själv lax och potatis idag, det verkar vara fisk på modet!
Marie

Camilla sa...

Ska skinnsidan vara nedåt först? Kram